Tahir Özakkaş MD., PhD.
“Psikoterapi Tarihi ve Bütüncül Psikoterapi” 1958 yılında Kayseri’de doğdu. İlk ve orta öğretimini Kayseri’de tamamladı. Tıp eğitimine Hacettepe Üniversitesi’nde 1978 yılında başladı. 1986 yılında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Tıp fakültesinde okuduğu yıllarda İ.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset ve İdare Bölümü’nü 1983 yılında bitirdi. 1986-88 yıllarında Kayseri İncesu ilçesinde zorunlu hizmetini tamamladı. TAKSAN Takım…
Psk. Mehmet Aslan
1984 yılında Adıyaman’da doğdu. İnsanı anlama ve anlamlandırma merakı hayatının her döneminde yer buldu. “Hayatın” yaşadığı memleketten ibaret olmadığını üniversiteye gittiğinde anlamıştı. Kıbrıs’ta Yakın Doğu Üniversitesinde Psikoloji bölümünü okudu. Asıl psikoloji öğrenme macerası ikinci memleketi olan İstanbul’da devam etti….
Uzm. Dr. Tuğba Öğer
“Beyaz Zakkum Filminin Masterson Kuramı Açısından Analizi” Katılmak İstediğiniz Eğitim 14. Bütüncül Psikoterapi Eğitimi Ad ve Soyad Tuba Öğer Doğum Tarihi 4-9-1981 Eğitim Durumu Yüksek Lisans Yabancı Dil İngilizce Son Mezun Olduğunuz Okulun Adı ve Bölümü Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Calıştığınız Kurumlar Gümüşhane Köse Devlet…
Prof. Dr. Mehmet Zihni Sungur
“Tanımaktan Anlamaya: Yaşamın İçindeki Depresyon” Orta öğrenimini Tarsus Amerikan Koleji’nde tamamlamış ve 1982 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur. 1984 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı’nda uzmanlık öğrenciliğine başlamıştır. 1985 yılında Avrupa Konseyi bursiyeri olarak İngiltere’ye gitmiş ve Nottingham ve Londra’da “Toplum (Community) Psikiyatrisi” konusunda çalışmıştır. Çalışmaları sonucunda hazırladığı rapor Avrupa Konseyi’nce…
Uzm. Psk. Dan. Hacer Ulaşan
“Nevrotik Vakaların Hücum Tedavisi Sürecine Çözüm Odaklı Yaklaşım : Vakalar Üzerinden Nitel bir Analiz” KİŞİSEL BİLGİLER Uyruğu : T.C Doğum Yeri : ADANA Doğum Tarihi : 20/07/1970 Medeni Durum : Evli( 2 çocuk ) EĞİTİM DURUMU 2012-2016: NÜ. Eğitim Bilimler Enstitüsü, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Doktora 2009-2012: SÜ. Eğitim…
Dr. İbrahim Sarı
“Psikanaliz ve Nörobilimde Self, Norhoff’a Göre” İbrahim Sarı MD., MSc. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdim. Lyon, Fransa’da psikanaliz eğitimi aldım. Klinik Psikoloji Yüksek Lisansı eğitimini tamamladım. Hanna Levenson’dan (LIFT, San Francisco, USA) TLDP (Zaman Sınırlı Dinamik Psikoterapi) süpervizyon eğitimi aldım. SEPI (Society Exploration of Psychotherapy Integration) 29. yıllık konferansında, “TLDP’ye Yeni bir Yaklaşım” araştırmam kabul…
Uzm. Psk. Reyhan Nuray Duman
“TSSB Tedavisinde Uzamış Maruziyet Yöntemi” “Şema Terapinin temel Kavramları” Kısa Özgeçmişim: 1987 Ankara doğumluyum, 2009 yılında Uludağ Üniversitesi Psikoloji bölümünü 94/100 akademik ortalama ile bölüm birincisi olarak bitirdim. Lisans eğitimi süresince birçok kez üstün onur ve onur belgeleri almaya hak kazandım. 2009 yılında aynı zamanda Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünden mezun oldum. Halen Yıldız Teknik…
Dr. Haluk Alan
“Sosyal Fobi Tedavisinde Bilişsel Hipnoterapi” “Duygu durum bozukluklarının tedavisinde Bilişsel Hipnoterapi” 1965 yılında Adapazarı’nda doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Adapazarı’nda okudu. 1989 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. Çeşitli illerin Sağlık Müdürlüklerinde; Sağlık Müdür Yardımcılığı, Akıl ve Ruh Sağlığı Şube Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Mezuniyetinden sonra, “Psikoloji yüksek lisansını” Muğla Üniversitesi Psikoloji bölümünde; “DİYABETES MELLİTUS’DA GÖZLENEN…
Psk.Dan. Gülşah Arıkan
“Borderline Kışlık Örgütlenmesinde Görülen Savunma Mekanizmaları : Vaka Analizi” Gülşah ARIKAN Doğum Tarihiniz * 16.07.1984 Çalıştığınız Kurum ve Göreviniz Naciye Evren İlköğretim Okulu’nda Müdür Yardımcısıyım Eğitim Durumu * PDR Yabancı Dil İngilizce Mesleğiniz * Psikolojik Danışman
Uzm. Psk. Dan. Ümit Akçakaya
“Bütüncül Psikoterapi Bağlamında 4 Aşamalı ve 21 Seanslık Uyanış ve Dönüşüm Programı” Uzman Psikolojik Danışman & Psikoterapist Akademik Eğitim BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümünden Onur Belgesiyle mezun olarak lisans derecesi aldı. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ “Uygulamalı Psikoloji” bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamladı. PSİKOTERAPİ ENSTİTÜSÜ “Bütüncül Psikoterapi” Eğitimini tamamladı. (3 yıl süren toplam 1080…
Psk. Gülten İkizoğlu
“Sosyal Fobi ve Narsistik Kişilik Bozukluğu Arasındaki Bağlantı: 3 Olgu Tartışma” Gülten İkizoğlu, 1992 yılında ortaokul ve lise tahsilini Galatasaray Lisesinde tamamladıktan sonra, 1997 yılında Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun olmuştur. 2008 yılına kadar çeşitli dershane ve kolejlerde psikolojik danışmanlık görevini yürütmüştür. 2008 yılında ise SıraDışı Aile Danışma merkezini kurmuştur. Alanında birçok eğitimlere katılmış, kongre…
Uzm. Dr. Klinik. Psk. Eda Ekinci
“Bir Savunma Mekanizması olarak < Yansıtmalı Özdeşim >” Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1988 yılında mezun oldu. 1996 yılında İzmir Tepecik SSK Eğitim Araştırma Hastanesinden uzmanlık eğitimini alarak, klinik biyokimya uzmanı olarak 2011 yılına kadar Sağlık Bakanlığında çalıştı. 2004 yılında psikoloji ve enerji terapileri alanlarıyla ilgilenmeye başlayarak reiiki, bioenerji , hipnoz eğitimleri aldı.2013 yılında CİSED Cinsel…
Uz. Dr. Betül Sezgin
“Empatiye Kuramlar Arası Yaklaşım ve Klinik Uygulamadaki Önemi.” Bildiği Yabancı Dil: İngilizce 1988 Yılında İstanbul Tıp Fakultesi‘nden mezun oldu. 1992- 1997 yılları arasında Şişli Etfal Hastanesin’de Çocuk Sağlığıve Hastalıkları dalında uzmanlık eğitimi aldı . 1997-2011yılları arasında Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalıştı. 2012 yılında Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesinden emekli olarak…
Dr. Mehmet Tekneci
“Virginia Satir Yaklaşımı, Duygu Odaklı Terapi ve Psikoanalitik Aile Terapilerinin Karşılaştırılmaları” Dr. Mehmet TEKNECİ KISA ÖZGEÇMİŞİ Dr. Mehmet Tekneci, 1967’de Giresun Alucra’da dogdu. Evli olan Tekneci’nin iki kizi vardir. 19 Mayis Üniversitesi Tip Fakültesi’nin mezun olan Tekneci, çesitli kamu kurumlarinda(Aksaray Il Saglik Müdürlügü Saglik Ocaklari Sube Müdürü, Ana-Çocuk Sagligi Sube Müdürü, Ruh Sagligi Sube Müdürü,…
Prof. Dr. İpek Ergür
“Nörobiyolojik Açıdan Duygular ve Sinestezi” Ad, Soyad İpek Ergür Çalıştığı Kurum & Görevi Dokuz eylül Üniversitesi Anatomi Anabilim dalı Öğretim üyesi Yabancı Dil Ingilizce Eğitim Durumu Doktora Eğitimi Son Mezun Olduğunuz Okulun Adı ve Bölümünüzü Yazınız Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Anatomi Doktora programı…
Uz. Dr. Fadime Yurtseven, Uz. Dr.
1963 yılında Konya’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da tamamladı. 1982 yılında girdiği Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1989 yılında mezun oldu. 1989-1992 yıllarında Bandırma Ana çocuk Sağlığı Aile Planlaması Merkezi’nde, pratisyen hekim olarak mecburi hizmet yaptı. 1992-1995 yıllarında İzmir 14 Notlu Gediz Ana Çocuk Sağlığı Aile Planlaması Merkezi’nde pratisyen hekim olarak çalıştı…
Uz. Psk. Enes Bülbül
“PANİK BOZUKLUKTA BÜTÜNCÜL PSİKOTERAPİ VE HİPNOTERAPİNİN ENTEGRASYONU” Uzm. Klinik Psikolog/Psikoterapist Enes Bülbül Trabzon doğumlu Olan Enes Bülbül İlk ve orta öğrenimini Trabzon’da tamamladıktan sonra Haliç Üniversitesi Psikoloji bölümünde lisans eğitimini burslu olarak tamamlamıştır. 2014 yılında ikinci yüksek lisansı olarak başlamış olduğu İstanbul Esenyurt Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programını ; ‘Panik Bozuklukta Hipnoterapi konulu Çalışması ile…
Uz. PDR Ayşe Devrim Burçak
“Hücum terapisi ile başlayan terapi sürecinin engelli çocuğa sahip bireylerin umutsuzluk ve kaygı düzeyleri üzerindeki etkisi” “Kısa Süreli Dinamik Terapi Temel Kavramlar ve Formülasyon” Aydın doğumluyum. İlk ve orta öğrenimimi Aydın ve Afyon’da tamamladıktan sonra 1997 yılında Hacettepe Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık bölümünden mezun oldum. Dokuz Eylül Üniversitesi’nde aynı bölümde yüksek lisans ve doktoramı tamamladım. Bireysel…
Uz. Psk. Mustafa Aydın
Spor, Sanat ve Psikoterapi Üçgeni Bu çalışmamızda spor, sanat ve psikoterapi üçgeninde sporun ve sanatın sağ beyinde işlenen duyguların sol beyinle simgeleştirilip psikoterapi etkisiyle nasıl ifade edildiğini inceledik. Sporun aslında temelde bir oyun olduğunu ve oyunun da bir psikoterapi yöntemi olduğunu göz önünde bulundurursak farkındalığını kazanmış bir birey için spor bir tedavi aracı olarak düşünülebilir.…
Uz. Psk. Tuba Dursun Tuncel, Uz. Psk.
“Türkiye’de 18- 25 Yaş Grubu Üniversite Öğrencileri Arasında Görülen Depresyonun; Benlik Saygısı, Aile Bağlılığı, Akademik Başarı ve Cinsiyet ile Olan İlişkisi & Depresyonda olan bu öğrencilerin Süresi Sınırlı Psikodinamik Psikoterapi ile Tedavisi” 1986 yılında İstanbul da doğdu. Liseyi Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesinde okudu. 2005 yılında ÖSS de Türkiye de ilk 2000 öğrenci arasına girerek…
Uz. Psk. Elif Baybuğa
“Psikoterapi ile Bütünleşen Beyin” 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Psikoloji bölümünden Psikolog unvanıyla mezun olmuştur. Yüksek Lisansını Yeditepe Üniversitesinde tamamlamıştır. İstanbul Psikodrama Enstitüsü’nden grup eğitimleri almış ve Marmara Üniversitesi’nde grup terapileri yapmıştır. Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu, Dışavurumcu Tekniklerle Terapi, Ergen Psikolojisi ve Yaklaşımları, Çocuk Psikodraması, Bireysel Psikodrama, Bilişsel ve Davranışçı Psikoterapi, Krize Müdahale ve Travma…
Uz. Dr. Emine Kurt Antmen
“Bağlanma Bozuklukları ve Bağımlılık İlişkisine Nörobiyolojik Bakış” 1968 Denizli doğumlu, 1991 de Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. 1991-1996 yılları arasında Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Merkezinde pratisyen hekim olarak çalıştıktan sonra 1996-2000 yılları arasında Heybeliada Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Merkezinde uzmanlık eğitimini tamamlayarak Göğüs Hastalıkları Uzmanı oldu. Hekimlik pratiği sırasında psikolojik…
Uz. Psk. Gülsen Nevin Aktaşoğlu
“‘Notadan Senfoniye’ Grup Terapisine Bakış” 1974 yılınsa Ordu’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimin İstanbul’da tamamladı. 1998 yılında Hacette Üniversitesi Psikoloji Bölümünü bitirdi. 2010-2012 yılları arasında Ortaöğretim öğrencilerine Tübitak Proje danışmanlığı yaptı. 2012-2015 yılları arasında Cerrahpaşa Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalında aldığı Risk Altındaki Çocuklarla Adli Amaçlı Görüşme Teknikleri Eğitimi doğrultusunda Çocuk Büro Amirliğinde psikolog…
Uz. Psk. Sabri Çakar
“Borderline Kişilik Yapılanmasında İlişkisel ve Duygu Odaklı Terapi Teknikleriyle Depresyon Sağaltımı” Doğu Akdeniz Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (Burslu) bölümünden 2009 yılında mezun olmuştur. İstanbul Esenyurt Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programını tamamlamıştır. Özel Eğitim Gereksinimli Öğrencilere hizmet veren Rehabilitasyon Merkezinde çalışmıştır. Bireysel ve Evlilik Terapileri Eğitim Derneği’nden 464 saatlik Aile Danışmanlığı Eğitimi alarak Aile…
Uz. Psk. Dr. Derya Müftüoğlu
“TIKINIRCASINA YEME BOZUKLUĞU OLGUSUNDA DİNAMİK PSİKOTERAPİ YAKLAŞIMI” Akupunktur Muayenehanesi Ankara Gazi Ünivrsitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Uzun yıllar Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarda görev yaptı. Evli ve iki çocuk sahibi. 2010 yılında Selçuk Üniversitesi’nde Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümünde Yüksek Lisans tamamladı. 2005-2007 yılları arasında Yeditepe Üniversitesi’nde Bilinçli Hipnoz Eğitimi aldı. 2007-2008 yılları arasında…
Dr. Halenur Alkoçlar
“TRAVMANIN EŞLİK ETTİĞİ KENDİLİK BOZUKLUKLARINDA TERAPİ ve HİPNOZ’UN TERAPİYE ENTEGRASYONU” 1985 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldum. Aralıksız çeşitli kurumlarda tıp doktoru olarak görev yaptım. Sağlık personeli ve halka yönelik “sağlık, iletişim, ilk yardım, kalite yönetim sistemi ve kişisel gelişim konularında eğitimler verdim. Bursa Tabip odası yayın organı “Hekimce Bakış” dergisinde yazar, yayın kurulu…
Uz. Psikolog Diyetisyen Funda Tuzgöl
“Diyetisyen Odasındaki Psikolojik Süreçler-Vaka Sunumları” Ankara doğumlu Funda Göçer Tuzgöl aynı şehirde ilk, orta ve lise öğrenimini Hamdullah Suphi İlkokulu, Bahçelievler Ortaokulu ve Cumhuriyet Lisesinde tamamladıktan sonra Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden 2002 yılında mezun oldu. Bir yıl boyunca TRT Kurumu’nun Oran Şehri’ndeki merkez mutfağında Yönetici Diyetisyenliği ve İşletme Müdürlüğü yaptı. Ankara’da Özel Güven…
Uz. Psk. Dr. Kamil Tuzgöl (MD., PhD.)
“LACANYEN PSİKANALİTİK KURAM VE ÖZNENİN KONUMU” “Benlik, Kendilik ve Obezite İlişkisi” Dr. Kamil Tuzgöl, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 2002 yılında mezun olarak Tıp Doktoru ünvanını aldı. 2009 yılında Hipnoz Eğitimleri almaya başladı ve 2009-2011 yılları arasında yapmış olduğu uygulamalı eğitimler sonrasında Hipnoz Derneğinden Hipnoz uygulama Yeterlilik Sertifikasını aldı. Ayrıca, 2015 yılında 10 modül ve 200 saat süren Üsküdar Üniversitesi ve Tıbbi Hipnoz Derneğinin birlikte düzenledikleri Tıbbi Hipnoz…
Doç. Dr. Meliha Tuzgöl Dost
“Ebeveynlik Tarzının Kişilik Özellikleri, Benlik Saygısı ve Yaşam Doyumuna Etkisi” 1974 yılında Nevşehir’de doğdu. 1994 yılında Hacettepe Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı lisans programından mezun oldu. 1994 – 1998 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı, Afyon Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Afyon Anadolu Öğretmen Lisesi ve Ankara Kaya Bayazıtoğlu Lisesi’nde rehber öğretmen olarak…
Psk. Gizem Ergen
“Dissosiyatif Kişilik Bozukluğu’nun Nörobiyolojisi” Eğitim Durumu * Psikoloji Yabancı Dil İngilizce Mesleğiniz * psikolog
Uz. Psk. Gökhan Sönmez
“Bütüncül Psikoterapi Eğitiminin Sürecinde Kursiyerlerin Hikayesi” “Bir Öğrenme Yöntemi Olarak ‘Deşifre’…” Kastamonu doğumluyum. İlk ve orta öğrenimini de bu şehirde tamamladım ve 2007 yılında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünden mezun oldum. Resmi ve Özel Çeşitli eğitim kurumlarında Psikolojik Danışmanlık hizmeti verdim, bunun yanında çeşitli mahkemelerde bilirkişi pedagog olarak görev aldım. Psikoterapi…
PDR Gökçe Ağaoğlu
“Bütüncül Psikoterapi Kapsamında Ebevynlere Psiko-Eğitim” Sunumumuz, uygulama alanında çocuk ve ergenle çalışırken aileye bireyin psikolojik ihtiyaçlarını daha iyi kavrayabilmesi ve yeterince iyi ebeveyn olabilmesi adına psikoeğitim verilmesinin önemi ve bu eğitimin bütüncül yaklaşım ile veriliş şekli üzerine yaptığımız çalışmaları konu almaktadır. Planlanan psikoeğitimde; Bağlanma Kuramı, Duygu odaklı psikoterapinin ana hatlarını oluşturan bilgiler (duygu etiketlenmesi, duygu…
Aile Dan., Hemş. Habibe Aykan
“İyileştirici Oyun ve Masterson Yaklaşımı” “Çocuk Odaklı Ebeveyn Terapisi “Terapötik Oyun” 1980 Karaman doğumluyum. İlk ve orta öğretimimi Karaman’da tamamladım. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri hemşirelik lisans eğitimini tamamladıktan sonra Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Sosyal Hizmet Anabilim dalı Aile Danışmanlığı master programını tamamlayarak “Aile Danışmanı” unvanını aldım. Meslek hayatıma Sağlık Bakanlığı bünyesinde başlayarak 11…
Uz. Dr. Güney Toprak Şahin
“Duygu Odaklı Çift Terapisi” 1963 yılında Ankara’da doğdum. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdim. Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı oldum. Duyduğum ilgi nedeniyle psikoterapi, hipnoterapi ve aile danışmanlığı eğitimi aldım. Kariyerime bu alanda devam ettim. Katıldığım Eğitimler: Tahir Özakkaş ile Bütüncül Psikoterapi Eğitimi Tahir Özakkaş ile Hipnoterapi Eğitimi Tahir Özakkaş ile Masterson Yaklaşımı Eğitimi, Tahir Özakkaş…
Yrd. Doç. Dr. Gülsultan Özeren
“Genç Bireylerde Tekrarlayan Uyumsuz Örüntülerin Keşfi ve SSDP (Süresi Sınırlı Dinamik Psikoterapi) Yöntemiyle İşlevsellik Çalışmaları” Bütüncül yaklaşım insanı odağa alan her çalışma biçiminde vazgeçilmezdir. İnsan biyo- psiko-sosyo-kültürel bir varlıktır. İnsanı beden, ruh, zihin gibi temel alanlara ayırarak irdeleme yanında çocukluk, gençlik, yetişkinlik gibi yaşam dönemlerine ayırarak anlama çabası bitmeyen bir keşiftir. Gençlik dönemi, anı yaşama…
Uz. Psk. Dr. Necla Koçak
“Seans Odasında Olgular Üzerinden Karşı Aktarımın Değerlendirilmesi” Ad, Soyad Necla Koçak Yabancı Dil Ingilizce Eğitim Durumu Yüksek Lisans Eğitimi Son Mezun Olduğunuz Okulun Adı ve Bölümünüzü Yazınız dicle üniversitesi tıp fakültesi Calıştığınız Kurumlar diyarbakır şehitlik sağlık ocağıerdemli sağlık ocağı mersin devlet hastanesi Katıldığınız Eğitimler aile planlaması ile ilgili tüm eğitimlerhemodiyaliz eğitimi aile hekimliği…
Psk. Günseli Boyno
“TÜRK KÜLTÜREL KODLARININ MİZAH YOLU İLE AKTARILMASI: NASRETTİN HOCA İNCELEMESİ” Gaziantep doğumluyum. Gaziantep Kolej Vakfı okullarında liseyi tamamladıktan sonra Yeditepe Üniversitesi psikoloji bölümünü tercih ederek İngilizce eğitim görmüş olduğum okulda Proficiency sınavlarını başarıyla verdim. Bölümümde birçok Psikoloji seçmeli derslerinin yanında araştırma dersleriyle insan psikolojisi ve bilişsel anlamda uzman hocalarımızın eşliğinde birçok araştırma ve deney yaptım.…
Uz. Psk. PDR Hasan Demir
“Bütüncül Psikoterapi Perspektifinde Rüya Analizi; Nergis Vakası” İlk ve orta öğrenimimi Konya de tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi DTCF felsefe bölümünü kazanmıştır. 2002 yılında Ankara Üniversitesinden İstanbul Üniversitesi geçiş yapıp Psikolojik Danışmanlık alanında lisans eğitimini tamamlamıştır. Master eğitimini İstanbul Ticaret Üniversitesi Uygulamalı psikoloji alanında çocuklarda öfke çalışmasıyla 2010 yılında tamamlamıştır. Eğitim kurumlarında uzman danışmanlık, psikoloji yayınlarında…
Uz. Dr. Murat Baloğlu
“Limbik Sistem ve Duygulanım” Özgeçmiş : 1968 Uşak doğumludur.İlk ve orta öğretimini Uşak ta tamamlamış lise eğitimi için Eskişehir gelmiş aynı şehirde Anadolu üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdikten sonra yine Osmangazi üniversitesi tıp fakültesinde Beyin ve Sinir Cerrahisi ihtisası yapmıştır.1999 yılından beri Nöroşirürji uzmanı olarak çalışmaktadır. 2016 yılında Psikoterapi Enstitüsünde 15. BPT eğitimine başlamış şuan Formülasyon…
Uz. Dr. Ender Vardar
“Vajinismus Tedavisinde Bütüncül Hipnoterapi” Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. Anesteziyoloji ve Reanimasyon (Yoğun Bakım) ihtisasını Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde tamamladı. Yeditepe Üniversitesi’nde Tıbbi Hipnoz, Hipnoterapi ve Psikoterapi eğitimlerine katıldı. OMNİ Hipnoz Akademisinde İleri Hipnoz Eğitimleri aldı. CİSED’de Cinsel Terapi, Evlilik Terapisi eğitimleri aldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı onaylı ”Aile Danışmanlığı” eğitimi ile ” Aile Danışmanı” oldu. Psikoterapi Enstitüsü’nde ‘‘Bütüncül Psikoterapi” eğitimini tamamladı. Esenyurt Üniversitesi’nde ”Klinik Psikoloji’‘…
PDR Yasemin Şahin
“ANKSİYETE BOZUKLUKLARININ BETİMLEYİCİ YAKLAŞIM, BİLİŞSEL-DAVRANIŞÇI, DİNAMİK VE VAROLUŞÇULUK AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ” Özgeçmiş : Psikolojik Danışman Yasemin Şahin, 2012 yılında Pamukkale Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik bölümünden mezun olmuştur. Lisans eğitimi boyunca ”Çocuk ve Ergen Psikoterapisi”, ”Aile Danışmanlığı”, ”Çocuklarda Uygulanan Projektif/Objektif Testler”, ”Zeka ve Kişilik Testleri”, ”İnsan Kaynakları Yönetimi” gibi uzmanlık alanlarında eğitimlerini tamamlamıştır. Aynı zamanda Psikolojik…
PDR Hasan Avcı
“Medeniyet Kaynaklarımızın Psikoterapideki Entegrasyonunu Düşünmek” Özgeçmiş : 1980 Yılında Artvin’in Şavşat ilçesinde doğdum. İlk ve ortaöğrenimimi Artvin’de tamamlayarak 1999 yılında Marmara Üniversitesi Rehberlik Psikolojik Danışmanlık bölümünü kazandım. 2003 yılında mezun oldum. 2003-2017 yılları arasında lise ve ilköğretim okullarında rehberlik öğretmeni olarak çalıştım ve halen çalışmaya devam etmekteyim. 2013 yılında Hasan Kalyoncu Üniversitesi Sosyal Bilimle Anabilim…
Uz. Psk. Hilal Bebek
“Zihnin Üç Hali- Bilişsel Terapi- Metakognitif Terapi – Kabul ve Kararlılık Terapisi Ekseninde Zihin” Hilal Bebek, Psikoloji Lisansını Uludağ Üniversitesi’nde tamamlayarak Okan Üniversitesi’nde Klinik Psikoloji Yüksek Lisansını yapmıştır. Şu anda Arel Üniversitesinde Klinik Psikoloji Doktora programına devam etmektedir. Biyeysel psikoterapilerin yanı sıra psikometri, grup psikoterapileri, nöropsikolojik ve kişilik değerlendirmeleri ile ilgili eğitimleri mevcuttur. Profesyonel ilgi…
PDR Burcu Süvari
“Psikolojiye Feminist Yaklaşım” “Mültecilerin Ruh Sağlığı” Feminist hareket, kadınların kendilerini baskı altına alan erkek egemen düzeni algılamasını, tanımlayabilmesini ve ona karşı teorik-pratik mücadele yöntemlerini geliştirmesini sağlamıştır. Eleştirel yaklaşımıyla hayatı, politikayı felsefeyi ve baskın bilim anlayışını sorgulamaktadır. Feminist hareket özellikle de sosyal bilimlerin kadınların deneyimlerini ne kadar yansıttığını sorgular. Gündelik yaşamımız dışında erkek egemenliğine dayalı cinsiyet…
Prof. Dr. Yasemin Özkan
“Nesne İlişkileri Kuramının Türkçeye Uyarlanması” Ad ve Soyad Yasemin ÖZKAN Doğum Tarihi 9-12-1969 Eğitim Durumu Yüksek Lisans Yabancı Dil İngilizce Son Mezun Olduğunuz Okulun Adı ve Bölümü Ankara Üniversitesi Fen bilimleri Enstitüsü Aile Bilimleri Calıştığınız Kurumlar Ankara Üniversitesi Katıldığınız Eğitimler -Ankara Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi e-Eğitmen Sertifikası Temmuz-Ağustos 2012-Tübitak BİDEB Post Doktora TENESSEE…
Uz. Psk. Yücel Sözer
“ÖFKENİN PSİKANALİTİK KURAM VE DUYGU ODAKLI YAKLAŞIMA GÖRE İNCELENMESİ” 1975 İstanbul doğumluyum. 19 Mayıs Üniversitesi Psikoloji bölümünü 1997 yılında bitirerek psikolog unvanını almaya hak kazandım. İstanbul Ticaret Üniversitesi, uygulamalı psikoloji yüksek lisans programını da 2005 yılında tamamlayarak uzman psikolog unvanını almıştır. İstanbul Ticaret Üniversitesinde, Prof.Dr. Özcan Köknel ile “suçularda duygusal zeka etkeni” üzerine proje çalışması…
Melek Arslanbenzer
Psikodrama Sahnesinde Aktarım ve Karşı Aktarımı Çalışmak; Öteki Olmanın Büyüsü Psikodrama sahnesinde aktarımlar nasıl çalışır? Rol değiştirme nedir, rol değiştirmeyle iyileşme, ötekini anlamanın ve hissetmenin iyileşmeye katkısı nedir? Önemli ötekinin gözünden kendini deneyimlemek, diğer grup üyelerinin katkısıyla aktifleşen aktarımlar ve bunun üzerinden canlandırma yoluyla ilişkinin hem bilişsel hem duygusal olarak tekrar çalışılması ve yapılandırılmasıyla ilgili…
Psk. Blm. Uz. Öğrenci Cenk AĞ
Rüyalarla Yaşamak Çalışmanın ilk 50 dakikasında ruh sağlığı alanında psikoterapist olarak çalışan uzmanlara, bütüncül psikoterapi bağlamında kurumsal bir özet sunulacaktır. İkinci 50 dakikada ise atölye çalışmasına iştirak eden katılımcılardan birinin rüyası psikodrama tekniği kullanılarak analiz edilecektir
Psk. Emrullah Kılıç
Kısa süreli ya da süresi sınırlı dinamik terapi (SSDP) gelecek dönemin önemli ve etkili psikoterapi yöntemlerinden biri olma yolundadır. Bunda en önemli etkenlerden biri uzun süreli terapilerin hem ekonomik hem de zaman açısından maliyetli olmasıdır. SSDP yararlı formülasyonları ve uygun müdahaleleri güçlendirmek amacıyla tasarlanmış ampirik temelli bir yaklaşımdır. SSDP’nin çerçevesi psikodinamik olmakla birlikte güncel kişilerarası,…
Psk. Dan. Sibel Toy
Grupla Psikolojik Danışma Sürecinde Yaratıcı Drama Isınma Oyunları Yaratıcı dramanın sihirli etkisinden yararlanmak, işte yola çıkma amacımız bu. Psikolojik danışma sürecinde belirli bir sürece giren danışanlarımızı grup danışmasına alıyoruz. Bu grupla psikolojik danışma sürecinde gruba direnç gösteren grup üyelerini gruba ne kadar erken ısındırırsak grubun tedavi edici etkisinden o kadar faydalanacağını düşünüyorum. Yaratıcı Dramanın ısınma oyunlarından…
Psk. Yusuf Kavun
Kısa Süreli Dinamik Terapi Tedavi ve Teknikler Kısa süreli ya da süresi sınırlı dinamik terapi (SSDP) gelecek dönemin önemli ve etkili psikoterapi yöntemlerinden biri olma yolundadır. Bunda en önemli etkenlerden biri uzun süreli terapilerin hem ekonomik hem de zaman açısından maliyetli olmasıdır. SSDP yararlı formülasyonları ve uygun müdahaleleri güçlendirmek amacıyla tasarlanmış ampirik temelli bir yaklaşımdır. SSDP’nin…
Güniz Kocakaya
Duygu Odaklı Çift Terapisi ve Tango İlişkisi / Çift Terapisi, Duygular ve Tango Bu çalışmada duygu odaklı çift terapisi genel olarak anlatılacak, Arjantin tango hakkında genel bilgi verilecek ve çift terapisinde duygular, bağlamlar ve döngülerle tango arasındaki benzerlikler anlatılacaktır. Ayrıca sempatik- parasempatik sistem, sağ sol beyin, güdüler gibi konularla desteklenerek video üzerinden dans ve duygular konusunda…
Uz. Psk. Nilüfer Demirhan
Sanat Terapisi ile Kendilik Algısı Çalışmak Bu atölye çalışmasında sanat terapisi teknikleri ile kendilik algısı çalışılacaktır. Amaç katılımcıların iç dünyalarındaki kendilik tasarımlarını sanat yolu ile ifade etmelerini sağlamaktır.
Klinik Psk. Ali Engin UYGUR
Yaygın Anksiyete Bozukluğu ve Psikoterapi: Kognitif mi? Metakognitif mi? Bilişsel Davranışçı Terapi, yaygın anksiyete bozukluğu ile çalışırken kognitif ve davranışçı yöntemlerini kullanmakta ve kognisyonun çarpıtılmış içeriğine meydan okumaktadır. Kognitif yapının yeniden yapılandırılması ile duygu regulasyonu hedeflenmektedir. Ancak yaygın anksiyete bozukluğunda bilişsel davranışçı terapi ile geniş bir alana yayılan bilişsel çarpıtmaların çalışılmasındaki bazı zorlukların üstünde durulmaktadır. Metakognitif…
Psk. Blm. Uzm. Makbule Uras
Kısa Süreli Dinamik Terapi Tedavi ve Teknikler Kısa süreli ya da süresi sınırlı dinamik terapi (SSDP) gelecek dönemin önemli ve etkili psikoterapi yöntemlerinden biri olma yolundadır. Bunda en önemli etkenlerden biri uzun süreli terapilerin hem ekonomik hem de zaman açısından maliyetli olmasıdır. SSDP yararlı formülasyonları ve uygun müdahaleleri güçlendirmek amacıyla tasarlanmış ampirik temelli bir yaklaşımdır. SSDP’nin…
Sinem Arıtemiz Özer
Felsefe ve Psikoterapi (1) İki ayrı panel olarak hazırlanan panelin 1.kısmında temel amaç Psikoloji biliminin şekillenmesi ve uygulanmasında Felsefe’ nin nasıl bir rol aldığı ve bir gizli el gibi bu alanları nasıl düzenlediğinin ortaya konulmasıdır. Tek bir kökten, felsefeden çıkan bilimler ağacı, verdiği her bir meyvede felsefi örüntüsünün tadını taşır. Bu anlamda bir logos olarak…
Psk. Dan. Ali Bıçak
Felsefe ve Psikoterapi (1) İki ayrı panel olarak hazırlanan panelin 1.kısmında temel amaç Psikoloji biliminin şekillenmesi ve uygulanmasında Felsefe’ nin nasıl bir rol aldığı ve bir gizli el gibi bu alanları nasıl düzenlediğinin ortaya konulmasıdır. Tek bir kökten, felsefeden çıkan bilimler ağacı, verdiği her bir meyvede felsefi örüntüsünün tadını taşır. Bu anlamda bir logos olarak…
Merih Bilgiç
Felsefe ve Psikoterapi (2) İki ayrı panelin 2. kısmında bazı felsefi kavram ve kuramların psikolojideki karşılığı ve kültürel bağlamda nasıl uygulandığı incelenecek ve bunlar örneklendirilecektir. Anahtar Kelimeler: Felsefe, Psikoterapi, Kültür
Klinik Psk. Bil. Uz. / Dr. Kamil TUZGÖL, (M.D, Ph.D)
Felsefe ve Psikoterapi (2) İki ayrı panelin 2. kısmında bazı felsefi kavram ve kuramların psikolojideki karşılığı ve kültürel bağlamda nasıl uygulandığı incelenecek ve bunlar örneklendirilecektir. Anahtar Kelimeler: Felsefe, Psikoterapi, Kültür
Kübra DEMİR BİLGİÇ
Felsefe ve Psikoterapi (2) İki ayrı panelin 2. kısmında bazı felsefi kavram ve kuramların psikolojideki karşılığı ve kültürel bağlamda nasıl uygulandığı incelenecek ve bunlar örneklendirilecektir. Anahtar Kelimeler: Felsefe, Psikoterapi, Kültür
Psk. Harun Gündüz
Bütüncül Psikoterapiye Göre Davranışçı Bilişsel Kuram ve Psikoterapi Enstitüsünün Bakış Açısı 1910’lu yıllarda başlayan bir psikanaliz furyası vardı ve bununla birlikte id- ego- Süperego-bilinçdışı gibi birtakım semptomların arkasında bizim anlayamayacağımız ve bilemeyeceğimiz bir takım çatışmalar olduğu iddia edilmiştir, fakat bu iddiaları bilimsel olarak laboratuvarda incelemek mümkün değildi. 1950’li yıllarda Rus Fizyoloğu Ivan Pavlov tesadüfen bulmuş olduğu…
Psk. Zeynep Yeşilkaya
Bütüncül Psikoterapiye Göre Davranışçı Bilişsel Kuram ve Psikoterapi Enstitüsünün Bakış Açısı 1910’lu yıllarda başlayan bir psikanaliz furyası vardı ve bununla birlikte id- ego- Süperego-bilinçdışı gibi birtakım semptomların arkasında bizim anlayamayacağımız ve bilemeyeceğimiz bir takım çatışmalar olduğu iddia edilmiştir, fakat bu iddiaları bilimsel olarak laboratuvarda incelemek mümkün değildi. 1950’li yıllarda Rus Fizyoloğu Ivan Pavlov tesadüfen bulmuş…
Uz. Klinik Psk. Şanver Yerebakan
Çift Terapisine Bütüncül Yaklaşım Bütüncül psikoterapi çerçevesinde çiftlerin yaşadığı problemleri kendi habitatlarında değerlendirerek onların gerçekliklerine yakınlaşmaya çalışmak ve ihtiyaç duydukları terapi sürecini oluşturabilmek adına farklı çift terapisi teknik-yöntem süreçlerini bütünleştirmenin önemi üzerinde durulacak, bilgi ve deneyim paylaşımlarında bulunulacaktır. Özellikle duygu odaklı çift terapisi, imago çift terapisi ve bilişsel-davranışçı çift terapisinin uygulamalardaki ortak yönleri üzerinde durulacak…
Eyüp Sarı
Çift Terapisine Bütüncül Yaklaşım Bütüncül psikoterapi çerçevesinde çiftlerin yaşadığı problemleri kendi habitatlarında değerlendirerek onların gerçekliklerine yakınlaşmaya çalışmak ve ihtiyaç duydukları terapi sürecini oluşturabilmek adına farklı çift terapisi teknik-yöntem süreçlerini bütünleştirmenin önemi üzerinde durulacak, bilgi ve deneyim paylaşımlarında bulunulacaktır. Özellikle duygu odaklı çift terapisi, imago çift terapisi ve bilişsel-davranışçı çift terapisinin uygulamalardaki ortak yönleri üzerinde durulacak…
Cevat Güler
Spor, Sanat ve Psikoterapi Üçgeni Bu çalışmamızda spor, sanat ve psikoterapi üçgeninde sporun ve sanatın sağ beyinde işlenen duyguların sol beyinle simgeleştirilip psikoterapi etkisiyle nasıl ifade edildiğini inceledik. Sporun aslında temelde bir oyun olduğunu ve oyunun da bir psikoterapi yöntemi olduğunu göz önünde bulundurursak farkındalığını kazanmış bir birey için spor bir tedavi aracı olarak düşünülebilir.…
Dr. Emrah Ergin
Bağımlılığa Bütüncül Bakış Bilindiği gibi bağımlılık; toplumu tehdit eden en önemli halk sağlığı sorunlarından biridir. Hem nedenlerine hem çözümüne çok yönlü ve bütüncül bakış bağımlılığı kavramamız için önemlidir. Biz toplumsal, sosyal ve organik sorunların yanında gelişimsel süreçlerden kaynaklanan sorunların bağımlılıktaki rolü ve çözüm önerileri konusunda tartışmayı hedefliyoruz. Bağlanma bozukluklarının, kişilik örgütlenmesindeki bozuklukların bağımlılığı nasıl ürettiğini,…
Uz. Dr., Klinik Psikolog Emine Kurt Antmen
Bağımlılığa Bütüncül Bakış Bilindiği gibi bağımlılık; toplumu tehdit eden en önemli halk sağlığı sorunlarından biridir. Hem nedenlerine hem çözümüne çok yönlü ve bütüncül bakış bağımlılığı kavramamız için önemlidir. Biz toplumsal, sosyal ve organik sorunların yanında gelişimsel süreçlerden kaynaklanan sorunların bağımlılıktaki rolü ve çözüm önerileri konusunda tartışmayı hedefliyoruz. Bağlanma bozukluklarının, kişilik örgütlenmesindeki bozuklukların bağımlılığı nasıl ürettiğini,…
Psk. Nilüfer Önder Sanatçı
Bağımlılığa Bütüncül Bakış Bilindiği gibi bağımlılık; toplumu tehdit eden en önemli halk sağlığı sorunlarından biridir. Hem nedenlerine hem çözümüne çok yönlü ve bütüncül bakış bağımlılığı kavramamız için önemlidir. Biz toplumsal, sosyal ve organik sorunların yanında gelişimsel süreçlerden kaynaklanan sorunların bağımlılıktaki rolü ve çözüm önerileri konusunda tartışmayı hedefliyoruz. Bağlanma bozukluklarının, kişilik örgütlenmesindeki bozuklukların bağımlılığı nasıl ürettiğini,…
Dr. Kıymet Köybaşı
Bağımlılığa Bütüncül Bakış Bilindiği gibi bağımlılık; toplumu tehdit eden en önemli halk sağlığı sorunlarından biridir. Hem nedenlerine hem çözümüne çok yönlü ve bütüncül bakış bağımlılığı kavramamız için önemlidir. Biz toplumsal, sosyal ve organik sorunların yanında gelişimsel süreçlerden kaynaklanan sorunların bağımlılıktaki rolü ve çözüm önerileri konusunda tartışmayı hedefliyoruz. Bağlanma bozukluklarının, kişilik örgütlenmesindeki bozuklukların bağımlılığı nasıl ürettiğini,…
Psk. Dan. Bilge Demirtaş
Psikolojik Bozukluklara Travma Perspektifinden Bakış: Olgu Sunumları Travmatik yaşantılar ölüm, doğal afetler, kazalar, terör eylemleri, savaş gibi ölüm tehdidi, ciddi bir yaralanma ya da şiddete maruz kalmayı içeren durumları tanımlar. Travmatik olayların en önemli özelliği yaşamımıza ya da fiziksel bütünlüğümüze yönelik bir tehdit içeriyor olmasıdır. Travma DSM gibi Psikiyatrik Sınıflandırma Sistemlerinde dar kapsamda ele alınmaktadır.…
Dr. Semiha Tufan
Kişilik Bozukluklarının; Bipolar Afektif Bozukluk, Şizofrenik Bozukluktan Ayırıcı Tanısı Kişilik Bozukluklarının; Bipolar Afektif Bozukluk ve Şizofrenik Bozukluktan ayırıcı tanısının yapılması tedavi şeklinin ve sürenin, prognozun belirleyicisidir. Şizofreni düşünce, duygu, davranış ve yargılama yetisinin “gerçeklik algısının” bozulduğu kronik bir akıl hastalığıdır. Bipolar Afektif bozukluk, manik (taşkınlık nöbetleri), depresyon (çökkünlük) nöbetleri ve tam iyilik halinin bulunduğu dönemlerle…
Psk. Dan. Savaş Polat
Aşk İlişkilerinin Dinamikleri Bütüncül psikoterapiler bağlamında yakın ilişkilerin ve aşk ilişkilerinin dinamiklerinin gözden geçirilmesi, hangi kişilik örüntülerinin yakın ilişkileri ve aşk ilişkilerini, nasıl etkileyeceğinin ve nasıl yaşantılanmasına neden olabileceği üzerinde durularak, dinamik nedensellikleri tartışılacak. Hayatlarımız fazlasıyla başka insanlarla geçtiği için, diğerleriyle olan ilişkilerimizin niteliği, yaşamlarımızın duygusal niteliğini ve yaşamımızın canlılığını, dokusunu, tonunu, bel kemiğini oluşturur.…
Psk. Dan. Mustafa MERMİ
Aşk İlişkilerinin Dinamikleri Bütüncül psikoterapiler bağlamında yakın ilişkilerin ve aşk ilişkilerinin dinamiklerinin gözden geçirilmesi, hangi kişilik örüntülerinin yakın ilişkileri ve aşk ilişkilerini, nasıl etkileyeceğinin ve nasıl yaşantılanmasına neden olabileceği üzerinde durularak, dinamik nedensellikleri tartışılacak. Hayatlarımız fazlasıyla başka insanlarla geçtiği için, diğerleriyle olan ilişkilerimizin niteliği, yaşamlarımızın duygusal niteliğini ve yaşamımızın canlılığını, dokusunu, tonunu, bel kemiğini oluşturur.…
Psk. Dan. Necdet Dönmez
J.F. Masterson Yaklaşımı Çerçevesinde Şizoid Kendilik Bozukluğu ve Bu Yaklaşım Çerçevesinde Tanımlanmış Bir Danışanın Psikoterapisinin Uygulanması Şizoid kişilik bozukluğu; DSM-V’e (Amerikan Psikiyatri Birliği, 2014) göre; Kişilik Bozuklukları kategorisinde, A Kümesi Kişilik Bozuklukları alt kümesinde “Şizo-gibi (Şizoid) Kişilik Bozukluğu 301.20 (F60.1) koduyla tanımlanmıştır. Guntrip, Klein, Fairbairn, Masterson gibi pek çok kuramcı şizoid bozuklukları çeşitli bakış açıları ile ele…
Psk. Hem. Özge Kapısız
J.F. Masterson Yaklaşımı Çerçevesinde Şizoid Kendilik Bozukluğu ve Bu Yaklaşım Çerçevesinde Tanımlanmış Bir Danışanın Psikoterapisinin Uygulanması Şizoid kişilik bozukluğu; DSM-V’e (Amerikan Psikiyatri Birliği, 2014) göre; Kişilik Bozuklukları kategorisinde, A Kümesi Kişilik Bozuklukları alt kümesinde “Şizo-gibi (Şizoid) Kişilik Bozukluğu 301.20 (F60.1) koduyla tanımlanmıştır. Guntrip, Klein, Fairbairn, Masterson gibi pek çok kuramcı şizoid bozuklukları çeşitli bakış açıları ile ele…
Uz. Psk. Dan. Mert AYTAÇ
Kişilik Bozukluklarının Şema Terapisi Şema Terapi, Young ve arkadaşlarının, alışıla gelinen bilişsel davranışçı yöntemin tedavi ve kavramlarını genişlettiği güncel ve bütünleyici bir terapi yöntemidir. Bilişsel Davranışçı Terapi’nin kronik karakteroloji gösteren hastalarda yetersiz kalması, tedavi oranlarının düşük olması Şema Terapi Yöntemi’ nin gelişmesinde büyük rol oynamıştır. Yöntem, bilişsel – davranışçı, Gestalt, bağlanma, nesne ilişkileri ve psikanaliz…
Uz. Dr. Aslıhan Coşkun
Psikanalitik Alan Kuramına Giriş Dünya değiştikçe psikanaliz kuramı ve psikanalizdeki klinik uygulamalar da bu değişime karşılık vermiş olup her biri zamanla farklı biçimlere evrilmiştir. Yirminci yüzyılın ortalarından bu yana, dünyanın çeşitli bölgelerinde farklı hedefleri, öz-araştırımsal ilkeleri (öğretim yöntemi) ve klinik tekniklere sahip olan psikanalitik alan kuramı biçimleri ortaya çıkmıştır. Alan kuramı iki kişilik psikanalitik bakış…
Özgün ÖZBEY İÇKE
Rehberlikte Bütüncül Psikoterapi Psikoterapi Enstitüsü ruh sağlığını bir ekip çalışması olarak düşünmektedir. Sağlıklı bireylerin gelişmesinden, hastane yardımı gerektirecek düzeydeki tüm spektrumal olaylara müdahale için profesyonel bir ekibe ihtiyaç duyulur. Bu ekibi oluşturan halkaların her biri; ayrı ayrı görev, sorumluluk ve yetki alanlarına sahiptir. Bu çerçeveden bakıldığında rehber öğretmen / psikolojik danışmanlar bu halkanın en önemli…
Psk. Dan. Merve Kandemir
Rehberlikte Bütüncül Psikoterapi Psikoterapi Enstitüsü ruh sağlığını bir ekip çalışması olarak düşünmektedir. Sağlıklı bireylerin gelişmesinden, hastane yardımı gerektirecek düzeydeki tüm spektrumal olaylara müdahale için profesyonel bir ekibe ihtiyaç duyulur. Bu ekibi oluşturan halkaların her biri; ayrı ayrı görev, sorumluluk ve yetki alanlarına sahiptir. Bu çerçeveden bakıldığında rehber öğretmen / psikolojik danışmanlar bu halkanın en önemli…
Yasemin Coşgun
Rehberlikte Bütüncül Psikoterapi Psikoterapi Enstitüsü ruh sağlığını bir ekip çalışması olarak düşünmektedir. Sağlıklı bireylerin gelişmesinden, hastane yardımı gerektirecek düzeydeki tüm spektrumal olaylara müdahale için profesyonel bir ekibe ihtiyaç duyulur. Bu ekibi oluşturan halkaların her biri; ayrı ayrı görev, sorumluluk ve yetki alanlarına sahiptir. Bu çerçeveden bakıldığında rehber öğretmen / psikolojik danışmanlar bu halkanın en önemli…
Psk. Bengü Torosoğlu Küçük
Bütüncül Psikoterapi Kapsamında Ebeveynlere Psikoeğitim Sunumumuz, uygulama alanında çocuk ve ergenle çalışırken aileye bireyin psikolojik ihtiyaçlarını daha iyi kavrayabilmesi ve yeterince iyi ebeveyn olabilmesi adına psikoeğitim verilmesinin önemi ve bu eğitimin bütüncül yaklaşım ile veriliş şekli üzerine yaptığımız çalışmaları konu almaktadır. Planlanan psikoeğitimde; Bağlanma Kuramı, Duygu odaklı psikoterapinin ana hatlarını oluşturan bilgiler (duygu etiketlenmesi, duygu…
Klinik Psk. Afife SELVİTOPU
Bütüncül Psikoterapi Kapsamında Ebeveynlere Psikoeğitim Sunumumuz, uygulama alanında çocuk ve ergenle çalışırken aileye bireyin psikolojik ihtiyaçlarını daha iyi kavrayabilmesi ve yeterince iyi ebeveyn olabilmesi adına psikoeğitim verilmesinin önemi ve bu eğitimin bütüncül yaklaşım ile veriliş şekli üzerine yaptığımız çalışmaları konu almaktadır. Planlanan psikoeğitimde; Bağlanma Kuramı, Duygu odaklı psikoterapinin ana hatlarını oluşturan bilgiler (duygu etiketlenmesi, duygu…
Psk. Dan. Ali Uludağ
Anksiyete Bozukluklarının Betimleyici Yaklaşım, Bilişsel-Davranışçı, Dinamik ve Varoluşçuluk Açısından Değerlendirilmesi Anksiyete duygusu hemen hemen bütün insanlar tarafından yaygın olarak tecrübe edilmiş bir duygudur. Bu his, endişenin belirsiz hissi, hoşnutsuzluk yaygınlık hisleri ile karakterizedir. Genellikle otonomim semptomlar vasıtası ile kendini ifade eder. Otonomik semptomlar; baş ağrısı, terlemek, çarpıntı, göğüste sıkışma hissi, hafif mide rahatsızlığı şeklinde olur. Anksiyeteli…
Psk. Dan. Mehmet Emin Zeybek
Anksiyete Bozukluklarının Betimleyici Yaklaşım, Bilişsel-Davranışçı, Dinamik ve Varoluşçuluk Açısından Değerlendirilmesi Anksiyete duygusu hemen hemen bütün insanlar tarafından yaygın olarak tecrübe edilmiş bir duygudur. Bu his, endişenin belirsiz hissi, hoşnutsuzluk yaygınlık hisleri ile karakterizedir. Genellikle otonomim semptomlar vasıtası ile kendini ifade eder. Otonomik semptomlar; baş ağrısı, terlemek, çarpıntı, göğüste sıkışma hissi, hafif mide rahatsızlığı şeklinde olur. Anksiyeteli…
Uz. Psk. Taha Burak Toprak
Medeniyet Kaynaklarımızın Psikoterapideki Entegrasyonunu Düşünmek Doğu ve Batı’da Haset Tanım – Kaynak – Müdahale Nesne İlişkileri okulunun kurucusu kabul edilen Klein’e göre haset, iyi kötü neşe bölünmesini ve bütünlük içinde yeniden kurulmasını engelleyen yıkıcı etkidir. Meme, bebeğin fantazmik zihinde bitmeyen bir kaynak olarak görülür ve ulaşamadıkça haset gelişir. Tüm her şey memededir. Memenin sınırsız süt ve…
Psk. Dan. Fatih Usta
Medeniyet Kaynaklarımızın Psikoterapideki Entegrasyonunu Düşünmek Doğu ve Batı’da Haset Tanım – Kaynak – Müdahale Nesne İlişkileri okulunun kurucusu kabul edilen Klein’e göre haset, iyi kötü neşe bölünmesini ve bütünlük içinde yeniden kurulmasını engelleyen yıkıcı etkidir. Meme, bebeğin fantazmik zihinde bitmeyen bir kaynak olarak görülür ve ulaşamadıkça haset gelişir. Tüm her şey memededir. Memenin sınırsız süt ve…
Uz. Psk. Dan. Yasin GÖÇER
Kısa Süreli Dinamik Terapi Temel Kavramlar ve Formülasyon Kısa süreli ya da süresi sınırlı dinamik terapi (SSDP) gelecek dönemin önemli ve etkili psikoterapi yöntemlerinden biri olma yolundadır. Bunda en önemli etkenlerden biri uzun süreli terapilerin hem ekonomik hem de zaman açısından maliyetli olmasıdır. SSDP yararlı formülasyonları ve uygun müdahaleleri güçlendirmek amacıyla tasarlanmış ampirik temelli bir yaklaşımdır.…
Uz. Dr. Aslı Aydın Savran
Limbik Sistem ve Duygulanım Limbik sistem, beyin sapıyla ön beyin arasında yer alan, güdüsel davranışların organizasyonu (yeme-içme, cinsellik), korku, kızgınlık, öfke gibi heyecan yaşantıları, saldırma- kaçma veya hafıza gibi faaliyetlerle ilişkisi bulunan, birbirine bağlı yarım düzine yapıdan oluşan nöron ağlarına verilen isimdir. Limbik sistem çoğu zaman ilkel beyin ya da hayvansı beyin adlarıyla anılır. Neden…
Uz. Dr. H.Kübra Şirin
Limbik Sistem ve Duygulanım Limbik sistem, beyin sapıyla ön beyin arasında yer alan, güdüsel davranışların organizasyonu (yeme-içme, cinsellik), korku, kızgınlık, öfke gibi heyecan yaşantıları, saldırma- kaçma veya hafıza gibi faaliyetlerle ilişkisi bulunan, birbirine bağlı yarım düzine yapıdan oluşan nöron ağlarına verilen isimdir. Limbik sistem çoğu zaman ilkel beyin ya da hayvansı beyin adlarıyla anılır. Neden…
Dr. Sema Yeşilyurt Lapçin
Öfkenin Psikanalitik Kuram, Duygu Odaklı Yaklaşım ve Varoluşçu Psikoterapist Göre İncelenmesi Bu çalışmada yaşamımız içindeki en vazgeçilmez duygulardan biri olan öfke ile ilgili temel bilgilere yer verilerek, psikoterapi kuramlarının öfkeye bakışı konu edilmiştir. Bu doğrultuda, öfkenin tanımlanması, nedenleri, işlevleri, öfke duygusunun ifade edilmesi ve psikopatoloji çerçevesinden öfkeye dair bilgilere yer verilmiştir. Öfke ile yurt içinde ve…
Psk. Hediye Ertürk
Psikolojiye Feminist Yaklaşım Feminist hareket, kadınların kendilerini baskı altına alan erkek egemen düzeni algılamasını, tanımlayabilmesini ve ona karşı teorik-pratik mücadele yöntemlerini geliştirmesini sağlamıştır. Eleştirel yaklaşımıyla hayatı, politikayı felsefeyi ve baskın bilim anlayışını sorgulamaktadır. Feminist hareket özellikle de sosyal bilimlerin kadınların deneyimlerini ne kadar yansıttığını sorgular. Gündelik yaşamımız dışında erkek egemenliğine dayalı cinsiyet eşitsizliği ve ayrımcılıkları…
Psk. Dan. Figen KARA
Psikolojiye Feminist Yaklaşım Feminist hareket, kadınların kendilerini baskı altına alan erkek egemen düzeni algılamasını, tanımlayabilmesini ve ona karşı teorik-pratik mücadele yöntemlerini geliştirmesini sağlamıştır. Eleştirel yaklaşımıyla hayatı, politikayı felsefeyi ve baskın bilim anlayışını sorgulamaktadır. Feminist hareket özellikle de sosyal bilimlerin kadınların deneyimlerini ne kadar yansıttığını sorgular. Gündelik yaşamımız dışında erkek egemenliğine dayalı cinsiyet eşitsizliği ve ayrımcılıkları…
Dr. Levent Hakan VULKAN
Cilt Hastalıklarında Hipnoterapi/ Psikoterapi Beş ve On yıllık Hasta Takiplerinin Karşılaştırması Sunumumda; Travma / Stres kökenli, cilt hastalığı olarak görülen semptomların OSS bulgusu olabildiği (psikolojik kaynaklı olabildiği) ve hipnoterapi yöntemiyle tedavi edilebildiği uzun yıllardır bilinen bir olgudur. Psikoterapi yöntemiyle hastanın semptomuna odaklanılmadan bataklığın kurutulabileceği ve sivrisineklerin zaten kendiliğinden kaybolacağını bu konudaki tercihin mutlaka hastaya bırakılması gerektiğini,…
Psk. Dan. Erdem Akgün
Hipnoterapi Uygulaması ile Anı Değiştirme Hülya bekâr, kadın, 27 yaşında hayat kadını olarak çalışmaktadır. Başvuru sebebi kendisini bu işe bulaştıran ve pazarlayan kişiden kurtulmak istemesi. Hülya’nın anlattığına göre bu kişiye anlamsız bir şekilde kendisini bağımlı hissediyor ve ondan uzaklaşamıyor. Vakanın hayat hikâyesi alındığı zaman hayatındaki kişinin dinamik açıdan babası yerine geçtiğini ve bu bağlılıktan dolayı…
Psk. Kevser Akgün
Çocuklarda Hipnozun Kullanımı Kekemelik Vaka Sunumu Anne, 8 yaşındaki kızının kekemelik problemi nedeniyle kliniğe başvurmuştur. Defne’nin erken çocukluk döneminde gayet akıcı bir şekilde konuştuğunu ancak 4 yaşından itibaren belirli aralıklarla kekelediğini belirtmiştir. Kekelemenin aralıklarının ve azalma süresinin değişiklik gösterdiğini, kendisinin de sosyolog olduğunu ancak bağlantı kuramadığını söylemiştir. Defne’nin 6 yaşındayken ikiz kardeşlerinin olduğu ve kardeş kıskançlığı…
Sümeyyenur KÜLÇE
İbn Sînâ’nın Nefs Kavramı İle Modern Psikolojideki Ego Kavramının Benlik- Kendilik Olgusu Üzerinde Karşılaştırılması İbn Sina, batıdaki ismiyle Avicenna, düşünceleriyle kendi zamanının ve coğrafyasının ötesine etki etmiş büyük bir tabip ve filozof olarak başta tıp ve felsefe olmak üzere konusu insan olan birçok pozitif bilimde eserleriyle ismen, düşünceleriyle de gıyaben varlığını sürdürmüş ve sürdürmekte olan bir bilim…
Psk. Dan. Beria Toptaş
Travmanın Döngüselliği Bu çalışmada travmaları olan danışanların travmaları ile hayatlarındaki döngüler karşılaştırılmıştır. Erken çocukluk travmalarının yaşamdaki döngüsel devamlılığı iki yetişkin kadın danışanın terapi süreçleri üzerinden irdelenmiştir. Danışan M.K. 35 yaşında, evli ve 3 çocuk annesi, lise mezunu, ev kadınıdır. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Travma Sonrası Stres Bozukluğu Semptomları ile terapiye başvurmuştur. Başlangıçta 10- 12…
Psk. Fatih Bora Ekim
Felsefe ve Psikoterapi (1) İki ayrı panel olarak hazırlanan panelin 1.kısmında temel amaç Psikoloji biliminin şekillenmesi ve uygulanmasında Felsefe’ nin nasıl bir rol aldığı ve bir gizli el gibi bu alanları nasıl düzenlediğinin ortaya konulmasıdır. Tek bir kökten, felsefeden çıkan bilimler ağacı, verdiği her bir meyvede felsefi örüntüsünün tadını taşır. Bu anlamda bir logos olarak…
Uz. Psk. Mustafa Tuncer
J.F. Masterson Yaklaşımı Çerçevesinde Şizoid Kendilik Bozukluğu ve Bu Yaklaşım Çerçevesinde Tanımlanmış Bir Danışanın Psikoterapisinin Uygulanması Şizoid kişilik bozukluğu; DSM-V’e (Amerikan Psikiyatri Birliği, 2014) göre; Kişilik Bozuklukları kategorisinde, A Kümesi Kişilik Bozuklukları alt kümesinde “Şizo-gibi (Şizoid) Kişilik Bozukluğu 301.20 (F60.1) koduyla tanımlanmıştır. Guntrip, Klein, Fairbairn, Masterson gibi pek çok kuramcı şizoid bozuklukları çeşitli bakış açıları ile ele…
Suna Bayram
Psikolojik Bozukluklara Travma Perspektifinden Bakış: Olgu Sunumları Travmatik yaşantılar ölüm, doğal afetler, kazalar, terör eylemleri, savaş gibi ölüm tehdidi, ciddi bir yaralanma ya da şiddete maruz kalmayı içeren durumları tanımlar. Travmatik olayların en önemli özelliği yaşamımıza ya da fiziksel bütünlüğümüze yönelik bir tehdit içeriyor olmasıdır. Travma DSM gibi Psikiyatrik Sınıflandırma Sistemlerinde dar kapsamda ele alınmaktadır. Travma…
Başak Soysal
Kişilik Bozukluklarının Şema Terapisi Şema Terapi, Young ve arkadaşlarının, alışıla gelinen bilişsel davranışçı yöntemin tedavi ve kavramlarını genişlettiği güncel ve bütünleyici bir terapi yöntemidir. Bilişsel Davranışçı Terapi’nin kronik karakteroloji gösteren hastalarda yetersiz kalması, tedavi oranlarının düşük olması Şema Terapi Yöntemi’ nin gelişmesinde büyük rol oynamıştır. Yöntem, bilişsel – davranışçı, Gestalt, bağlanma, nesne ilişkileri ve psikanaliz…
Psk. Azize Gül Ozan
Duygu Odaklı Terapinin Spora Entegrasyonu
Duygu Odaklı Terapi Leslee Greenberg tarafından oluşturulmuştur Duyguları temel motivasyon kaynağı olarak ele alan Duygu Odaklı Terapi bireysel, çift ve aile
alanlarında uygulanmaktadır. Duygular primer ve sekonder duygular olarak gruplandırılmaktadır.
Duygular adaptif veya maladaptif olabilirler. Terapinin hedefi maladaptif duyguları adaptif hale getirmektir. Bizim bu çalışmada ki amacımız ise bu tekniğin sporda nasıl kullanıldığını ifade etmektir. Sporda bireysel olarak uygulanmaktadır ve sağ beynin aktif olarak işlev gördüğü sporda duyguların da sağ beyin ile işlenmesi sonucu Duygu Odaklı Terapinin bu noktadaki etkinliği ön plana çıkmaktadır. Genel olarak ‘’kazandıklarında, kaybettiklerinde, sakatlık süreçleri, kadro dışı kalma süreçlerinde vb.’’ adaptif duygularından uzaklaşıp
maladaptif duygularıyla içinde bulunduğu durumu yaşamaya çalışan sporcuların duygu regülasyonlarını yaparak farkındalıklarını arttırma üzerine çalışılmaktadır.
Yrd. Doç. Dr. Ahmet Çorak
Ahmet Çorak 1965 yılında Afyon’da doğdu. Afyon Lisesi’ni ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. Öğrencilik yıllarında dürtü-savunma kuramı ve hipnoterapi ile ilgilendi. Algoloji Bilim Dalı’nda kronik ve malin hastaların ağrıları üzerinde hipnoterapi çalıĢmaları yaptı. Tıp Fakültesinden mezun olduktan sonra Azerbaycan Tıp Üniversitesi Psikiyatri Bölümünde hipnosujestif psikoterapi alanında staj yaptı (1992)…
Dr. Hasan Kendirci
Kısa Özgeçmişim:
15.01.1959 Şanlıurfa’nın Birecik İlçesinde doğdum. 1976 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliğinde 2 yıl eğim
aldıktan sonra 1978 yılında İstanbul Tıp Fakültesine girdim 1984 yılında İstanbul Tıp Fakültesinden mezun olarak aynı dönemde hekimlik hayama başladım…